Cupcake Tarifi
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç Dolgu: Sürmelik krem çikolata
Dış Krema: 1 paket Dr. Oetker Çilekli Crème Olé
1 paket krem şanti
Gelelim hazırlanışına ve püf noktalara;
•Öncelikle dış kremayı yapalım. Crème Olé, 2,5 su bardağı süt ile iyice çırpılır. Ardından krem şanti toz olarak eklenip bir daha çırpılır. Krema torbasına veya yoksa buzdolabı poşetine konulup buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
•Bir çırpma kabında yumurta ve şeker köpürüp açık sarı haline gelene kadar iyice çırpılır. Kabarması için önemli bir nokta burası.
•Ardından süt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır.
• Un ve kabartma tozu bir elek yardımı ile elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir ve bir yandan tahta bir kaşıkla karıştırılır. Elemeden koymak kabarmasını engeller.
•En son kakao eklenip karıştırılır ve cupcake kağıtlarına kağıdın 2/3 ü dolacak şekilde konulur.
• 180°C de 25 dk. pişirilir. Bu arada bilmeyenler için ilk 20 dakika fırının kapağını açmak kekin sönmesine sebep olur.Eğer size bu cupcake çok çikolatalı gelirse kekini kakao eklemeden hazırlayabilirsiniz.
Süsleme:
•Fırından çıkan kekler bir ızgara üzerinde biraz soğumaya bırakılır.
•Ardından keklerin üzerine küçük bir kaşık yardımıyla 1 cm. eninde kapak açılır. İçine sürmelik çikolata doldurulur ve kapak kapatılır. İşte cupcake'in bu sürpriz kısmını çok seviyorum :)
•Sonra krema torbasındaki kremamız kenardan başlanarak kek üzerine sıkılır.Fakat bizim krema tereyağı kreması gibi bir krema olmadığından sadece tüketilecek kekleri süsleyin. Yoksa bozulur.
•En üstü ise çikolata rendesi, pasta süsü, değişik süsler vb. ile süslenebilir.
Şimdi size bir sır daha vereyim. Eğer evinizde muffin pişirme tepsisi yada silikon kaplar yoksa sadece kağıda koyduğunuzda kekler yayılır ve hiç istediğimiz gibi olmaz. Eğer böyle bir durumunuz varsa gelin size evde nasıl cupcake kapları hazırlanır göstereyim.
•Öncelikle istediğiniz boyutta bir kase ters şekilde masaya konulur ve üzerine alüminyum folyo ile bastırılır. Ardından folyo ile kase düz çevrilir. Folyonun fazlalıkları kase kenarında 1-2 cm. kalacak kadar kesilir. Ve o 1-2 cm. lik kısım kenarlara doğru katlanır. İçinden kase çıkarılır.Elinizde yandaki gibi bir folyo kap oluşmuş olur. Bildiğimiz üzere alüminyum folyonun yiyeceklere değmesi zararlı. Bu nedenle içine kare şeklinde yağlı kağıtlar kesilip oturtulur. Elimizde harika bir cupcake kabı duruyor bile.Afiyet Olsuuuunnn :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikir, öneri ve sorularınızı yorum olarak bırakabilirsiniz :)