29 Ağustos 2015 Cumartesi

Kolay Pankek Tarifi

Amerikan kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan Pankek; Kolay hazırlanışı, lezzetli ve pratik oluşu ile benimde vazgeçilmezim haline geldi. Bir çırpıcı ve bir tava ile lezzetli bir kahvaltı hazırlamak mümkün.
Sizde benim gibi farklı kahvaltılar denemek isterseniz denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pişirmek için; Sıvıyağ

Servis için: Çikolata, bal, reçel, muz, çilek, elma...

Yapılışı: Yumurtalar bir çırpma kabına kırılır. Şekerde eklenip hafif köpürene kadar iyice çırpılır. Süt eklenip karıştırılır. Ardından un,kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir. Kıvamı kek hamurundan biraz yoğun olmalı.(Yani akışkan olmalı ama çok sıvı olmamalı. Eğer daha sıvı ise biraz daha un ekleyebilirsiniz) Ardından bir teflon tavaya çok az sıvıyağ dökülüp ısınması beklenir. Pankek yapmanın önemli bir püf noktası tavanın iyi ısınmış olmasıdır. Pankek hamuru ısınan tavaya bir çorba kasesinin ağzı kadar genişlikte dökülür. Bir tarafı pişince maşa yardımıyla diğer tarafı çevirilir. Kabartma tozundan dolayı kabaran pankekimizi piştiğinde servis tabağına alıp isteğinize göre tüketebilirsiniz.
Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Çok kolaya benziyor en yakın zamanda deneyeceğim yazı için teşekkürler👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça kolay 💁 Denedikten sonraki fikirlerinizi de belirtirseniz sevinirim 😊 Ben teşekkür ediyorum

      Sil

Fikir, öneri ve sorularınızı yorum olarak bırakabilirsiniz :)